10 Ağustos 2012 Cuma

10 Yıllık Kontrat

             Altyapı deyince ülkemizde, 4 büyük takımımızdan  akla gelen ilk isim Galatasaray oluyor. Çıkarılan futbolcu sayısı ve çıkan futbolcuların yaptığı kariyerlere bakacak olursak Galatasaray'ın bu konudaki başarısı diğer takımlara göre bir nebze daha önde görünüyor.
             Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Bülent Korkmaz 90'lı yılların sonunda Galatasaray'ın elde ettiği başarılarda çok önemli paya sahip olan futbolcuların başında geliyor. Hepsinin ortak payıda Galatasary altyapısından yetişmiş olmaları. O dönemki teknik direktörün yine Fatih Terim olması da bu başarıda Fatih hocanın da payı olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor.
            Aradan uzun zaman geçtikten sonra Galatasaray taraftarı; Emre Belözoğlu, Okan Buruk ve Kaptan Bülent'ten sonra yeniden kendini heyecanlandıracak iki ismi büyük bir zevkle izliyor. Bu iki isim Ujfalusi'nin " Messi ve Puyol" isimlerini taktığı Emre Çolak ve Semih Kaya.
            Semih, uzun süredir Galatasaray taraftarının hasret kaldığı hızlı, soğukkanlı, güçlü ve istikrarlı stoper tanımına uyan bir futbolcu. En önemlisi de henüz 21 yaşında olması. Eksikleri yok değil. Pozisyon alma konusunda ciddi problemleri var ama çalışarak bunların hepsini halledebileceği imajını bizlere veriyor.
           Bir diğer gencimiz Emre ise; tekniği, top kontrolü, uzaktan şutları ve her geçen gün geliştirdiği oyun zekasıyla Galatasaray taraftarının gönlünde taht kurmayı başardı. Fatih Terim'den önce de takımda şans bulmasına rağmen başarıyı Fatih hocanın onda ısrar etmesiyle geçen sene tam anlamıyla yakaladı. Onun da eksikleri fiziksel yetersizlik ve istikrar.
            2 futbolcununda sözleşmeleri Mayıs 2016'da bitiyor. Fatih Terim'in ilk döneminde Galatasaray'ın Avrupa'da başarıyı 4 sene gibi bir sürecin sonunda yakaladığını düşünürsek, bu futbolcuların sözleşme bitiş tarihleri çok da uzak görünmüyor.Galatasaray kazanılan UEFA kupasından sonra belki o zaman ki toplam piyasa değerleri 15 milyon euro olabilecek Emre-Okan ikilsini bedavaya İnter'e kaptırdı. Bu durum göz önüne alınırsa Emre Çolak ve özellikle Semih Kaya'nın sözleşmelerinin en az 10'ar yıl daha uzatılarak, bu değerler mutlaka takımda tutulmalı yada transfer olmaları durumunda kulüplerine mutlaka para kazandırmaları sağlanmalıdır.10 yıl çok uzun gibi görünmesine rağmen her iki futbolcununda 10 yıl sonra sadece 30 yaşında olacak olmaları unutulmamaldır.
          En iyi trasnfer altyapıdan A takıma monte edilen transferdir. O futbolcunun transferinden büyük paralar kazanmak ise işin kaymağıdır.

CUMALİ ÖNCALIR
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder