7 Ağustos 2012 Salı

Çözün Şu Şifreyi...

         Şampiyonlar Ligi maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran grubun, çarşamba günleri oynanacak bütün maçların şifreli kanaldan yayınlayacağı ile ilgili iddaa bir süredir gündemde. Bu durum başta Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı olmak üzere tüm Türk sporseverleri yine bir hayal kırıklığına uğrattı.
        Bir Galatasaray taraftarı olarak takımımın maçlarını izlemek istesem önüme çıkacak faturaya bakalım:
    Eğer lig maçlarını evimde izlemek istersem aylık: 52 tl
    Eğer şampiyonlar ligi maçlarını evimde izlemek istersem aylık: 32 tl
    Türkiye kupası maçları henüz ihaleye çıkmadığı için bu maçları bedava olarak düşünüyorum.

     Tabi bu fiyatlar en az 2 yıl kullanma taahhütü verirseniz faydalanabileneciğiz rakamlar. Diğer türlü fiyatlar çok daha fazla çıkıyor.Yani bir taraftar takımının lig ve Avrupa Kupası maçlarını izlemek isterse aylık 84 tl(yıllık 1000 tl) gibi bir rakamı gözden çıkarmalı. Bu tablonun lig kısmına çok fazla bir sözüm yok. Çünkü bu yayın gelirleri bazı kulüplerimizin tek gelir kalemi olarak gözüküyor. Ama iş Türk takımların yabancı takımlarla yaptıkları maçlara gelince insanın yüreği sızlamıyor değil.
      Eskiden her salı-çarşamba yüreğimiz bir heyecanla dolar, okuldan zil çalar çalmaz çıkar, hızla eve gelir, acele ile ödevleri bitirip takımlarımızın Avrupa'yı fethedişini tüm aile izlerdik ve inanılmaz da zevk alırdık.  Artık bu neredeyse imkansız hale geldi.
       Kısacası yeniden Türk takımlarının yabancı takımlarla oynayacağı maçları açık kanaldan izlemek istiyoruz. Sorun paraysa devre arasında, maç başlamadan bir saat önceden itibaren ve hatta maçtan sonraki bir saat boyunca reklamların tamamını izleyeceğimizi ve kanalı bir an bile olsun değiştirmeyeciğimizi taahhüt etsek olmaz mı?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder