3 Ağustos 2012 Cuma

Katar'dan Önce Son Bir Şans

        Son zamanlarda Katar, Çin, Arabistan gibi ülkelere yapılan transferlere baktığımızda, transfer olan futbolcuların artık kariyerlerinin sonuna geldiğini, başarıya doyduğunu ya da kanıtlayacak birşeylerinin kalmadığını görüyoruz. Bu durumda geriye sadece biraz daha fazla para kazanmak için yapılan tercihler kalıyor. Tabi bunun tam aksini gösteren transferler de olmuyor değil. Örneğin henüz 27 yaşında olan Lucas Barrios'un Bundesliga gibi bir ligi bırakıp Çin'i tercih etmesinin sebebinin tamamen duygusal(!) olduğunu görüyoruz.
      
       Peki durum bizim ülkemizde nasıl? İki gündür gündemdeki transferlere baktığımda bize gelen yabancıların hala içlerinde bir başarıya açlık, burada göze girerek tekrar büyük liglere transfer olmak yada milli takımlarındaki yerlerini yeniden alma hedefi olduğu söylenebilir. Bunun yanında Avrupa'da futbolcu maaşlarına uygulanan vergilerin ülkemizde düşük olması futbolcu tercihlerinde 34-35 yaşlarında biten bir meslek için oldukça etkili görünüyor.

       Yazıyı yazmaya başlamadan önce son dakika haberlerinde gördüğüm Milos Krasic transferi de bu teze bir örnek olarak gösterilebilir. Krasic'i ilk izlediğimde bende de "Acaba yeni Nedved mi geliyor?" sorusunu aklıma getirmiyor değildi. Hatta Juventus'a transfer olduğunu duyduğumda aklımdaki Nedved-Krasic örtüşmesi daha pekişmişti. Fakat geçen zamanda birçok futbolcu benzetmelerinde(Zidane-Gourcuf, Ronaldo-Robinho vb.) yaşanılan hayal kırıklığı bu benzetme de yaşanmıştı. Benzeyen tek özellikleri sarışın ve lüle olan saçlarıydı.

       Sakın Krasic'in futbolculuğu ile ilgili bir şüphem olduğunu düşünmeyin. Çok hızlı, teknik, iyi top süren ve bölgesine nazaran gole de yakın bir futbolcu. Fenerbahçe'de iyi işler yapabilir. Hele hele Dia gibi bir futbolcudan sonra taraftarı da oldukça mutlu eder.

        Sonuç olarak Krasic buraya muhtemelen yeniden kendisinin ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu göstermeye, yeniden piyasasını artırmaya ve büyük başarılar elde etmeye gelmiştir. Eğer amacı para kazanmak ve yatmak olsaydı o da diğerleri gibi Katar, Çin, ABD gibi liglerden birini seçerdi. Ama Krasic de Katar'dan önce son şansını kullanmaya karar vermiş gibi gözüküyor...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder