4 Ağustos 2012 Cumartesi

Olmazsa Olmaz (Lazio-Galatasaray)

      Lazio maçı henüz bitti ve şu fark edildiki orta sahada çakma bir on liberoyla bu iş olmayacak. Ne Engin, ne Hamit, ne de Yekta orada defans ile orta saha arasında gereken bağlantıyı yapamıyorlar. Bu durum zaten Fatih Terim'in saha kenarındaki kızgınlığından fark ediliyordu.
      Galatasaray geçen sene Kayseri maçından sonra oynamaya başladığı sistemde Melo defansın önünde gelen rakip ataklarını süpürmede çok önemli bir rol üstleniyordu. Onu daha çok sevdiren şeyde bu pozisyonda gösterdiği savaşçı kimlikti. Lazio maçında rakip takım defalarca ceza sahasına yakın bölgelerde boş kaldı ve şutlarda atabildi. Şampiyonlar ligi maçlarını da düşünürsek bu pozisyonları affetmeyecek takımlarla da karşılaşabiliriz.
      Tabi bu boşluğu doldurmak transfere bağlı. Transferi arapsaçına dönen Melo konusunda bizde ne söyleyeceğimizi şaşırdık fakat alınmadığı takdirde bölgesinde sıkıntı çekileceği kesin. Bu da yönetimin önüne sürekli eleştiri konusu olarak gelecektir. Bence yönetim taraftarın sesine kulak vermeli ve transferi öyle yada böyle bir şekilde bitirmeli.
       Defans genel itibariyle olumlu bir görüntü verdi. Semih-Ujfalusi bozmayan Fatih Hoca bence hata yaptı. Ujfalusi'nin Süper Kupa maçında cezalı olduğunu düşünecek olursak Semih-Danny ikilisini maçın tamamında oynatmalıydı.Danny hızıyla ve fiziğiyle gerçekten Servet'i değil aratmak, bir daha aklımıza bile getirmeyecek gibi duruyor.

       Hamit beklentilerin altında kaldı. Tabi Hamit henüz takıma alışma aşamasında ve ilerleyen maçlarda mutlaka katkısı olacaktır. Selçuk yine bıraktığı yerden devam etti. Gol pozisyonunda Elmander'e verdiği paslardan Burak Yılmaz'ın da çok sevdiği toplar olduğunu düşünürsek bu sene geçen seneden daha fazla asist yapacağını düşünülebilir.
       Forvet bölgesi en alternatifli bölge gibi durdu. Fakat Elmander mutlaka ilerdeki ikiliden biri olacak gibi. Çünkü Burak,Umut ve Necati'den hiçbiri Elmander gibi hedef santrafor değiller.
       Birkaç sözde Galatasaray'ı Avrupa maçlarında seyretmeyi özlemiş taraftarına ve bu sıcak yaz akşamında bir hazırlık maçı olmasına rağmen stadı doldurmuş olan İzmir halkına söylemek lazım. Hepsine maçı daha zevkli hale getirdikleri için teşekkürler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder