28 Ocak 2013 Pazartesi

""Didier" , Biri Bakar, Kıyamet Ondan Kopar...

      Wesley Sneijder transferi ve ardından çıkan stopere yabancı takviyesi söylentilerinden sonra, Galatasaray'ın yabancı oyuncuları alırken daha dikkatli olması gerektiğinden bahsetmiştim. Bu görüşüme sadık kalmakla birlikte, Drogba transferine birde takımdaki mevcut forvet oyuncularının gözünden bakıp, olayın psikolojik boyutuna değinmek istiyorum.

      Mevcut forvetlerimiz Elmander, Burak ve Umut' u tek tek ele alalım. Elmander bu seneki performansı ile geçen senenin hayli uzağında. Fakat Elmander'i asıl değerli kılanın kaydettiği gol sayısı değil de Fatih Terim'in ısrarla üzerinde durduğu "defans ofansta başlar" felsefesini en iyi uygulayan futbolculardan biri olmasıydı. Gerçekten maçları izlediğimizde Elmander'in takım ataktayken bir forvet, savunmadayken de bir orta  saha gibi oynadığını açıkça görebiliyoruz. Zaten maç sonlarında koşu mesafelerine bakıldığında Elmander'in hep yukarılarda olması bunun en iyi göstergesi.

     Umut'a baktığımızda ise bu kadroda bu kadar sık rotasyona uğramasına rağmen attığı gol sayısının ve takıma yaptığı katkının oldukça fazla olduğunu söylemek mümkün. Hatta ligin hemen başında yönetimden ve taraftardan yükselen "bonservisi alınsın" tepkilerine ve ligde 11 gol atması Umut'un ne kadar başarılı olduğunun kanıtı.

     Gelelim takımın en sükse yapan, aslında hala bile çiçeği burnunda olan yeni forveti Burak Yılmaz'a. Düşünün. Öyle bir futbolcusunuz ki, bir takım sizi alabilmek için 5 milyon euro gibi bir rakamı gözden çıkarıyor, takımınızın lig mücadelelerinde 9 gol,  Avrupa mücadelelerinde ise 6 gol atıyor bir de UEFA tarafından grup maçlarının en değerli futbolcusu seçiliyorsunuz. Bunlar yetmezmiş gibi Avrupa'nın önde gelen kulüpleri sizi transfer etmek istiyor. Bunların hepsi sizi iyi hissetirmiş, kendinizi iyi bir futbolcuymuş gibi algılamaya başlamışken bir haber alıyorsunuz. Kulüp sizin yerinize, sizden daha iyi olduğunun kanıtı olarak bir sene önce sizin bu sene en iyi futbolcu seçildiğiniz platformda gösterdiği başarıları gösterilen bir futbolcuyu transfer ediyor.

      Yukarıda anlattıklarım empati yapabilmemiz için yeterli görünüyor. Olaya Drogba'nın alacağı parayı, göreceği ilgiyi vs. dahil etmiyorum. Sadece ilerde işini gayet iyi yapan bir ekip varken bu ekibin yeterince iyi olmadığı düşünülerek gruba yeni bir eleman dahil etmenin mevcut elemanların motivasyonunu olumsuz etkileyebileceğini söylüyorum. Takımdaki yabancı sayısı, futbolculara verilen paraların fahişliği, olası bir Schalke hezimeti, bu sene ligde 2. yada 3. olunup gelecek sene gruplara direk katılamama, olası başarısızlık sonucu taraftardan gelen gelirlerin azalması, gibi riskleri de göz önünde bulundurursak geriye söyleyecek tek şey kalıyor. Allah Galatasaray'ın tekerini ters döndermesin. Yoksa bizler de "FEDA" dolu günler yaşayabiliriz.

      Kalın sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder