29 Ocak 2013 Salı

"HOŞT" Demenin Zamanı Geldi

               Yazıma başlamadan önce yaz aylarında Felipe Melo' nun Galatasaray'a bir an önce transfer edilmesini istediğimi ve takıma yeniden katıldığında oldukça mutlu olduğumu belirteyim. Fakat şimdiye kadar geçen zamanda Melo' nun sadece içerideki Manchester United maçında ve Elazığ'daki kurtardığı penaltıdan başka takıma herhangi bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Fakat bu yazımda Melo' nun performansı ile ilgili daha fazla birşeyden bahsetmeyeceğim. Çünkü Melo' nun hal ve hareketlerini performansı ne olursa olsun karşısında olunması gerektiğini düşünüyorum.


              Hafta sonunda yaşanan olay herhalde herkese Meireless' in yaptığı hareketi hatırlatmıştır. Fenerbahçe' nin  o süreçte futbolcu taraftarı olan tavırları gördüğümde yadırgamış ve etik değerlerin ön planda tutulması gerektiğini düşünmüştüm. Bunun üzerine GS yönetiminden Adnan Öztürk tam da benim duygularıma tercüman olan bir açıklama yaptı. Belki yaptığı açıklama bir kulüp yöneticisine göre oldukça dik olmasına rağmen gerçekten adil ve duyarlı davranmıştı. Gel gelelim gün geldi, aynı olay Galatasaray kulübünün de başına geldi ve şimdi işin lafta değil icraatla anlaşılacağı bir durum oluştu.


             Melo olayının ardından Fenerbahçe' nin açıklamasını okuduğumda belki de tüm Galatasaraylıların aklına gelip, söylemeye cesaret edemediği cümleleri okuyordum. Gerçekten yazıya tamamiyle katılıyordum. Açıkçası Fenerbahçe "Bize verdiğin ahlak dersini bakalım siz uygulayabilecek misiniz?" diyordu.Tam burada Fenerbahçe de etik davranamadı, onlarda futbolcularını korudu gibi eleştirilerin renktaş arkadaşlarım tarafından dile getirildiğini duyar gibi oluyorum. Fakat bence Galatasaray, belki de Fenerbahçe'nin yapamadığını yapıp hak edene, hatta defalarca hak edene cezasını kesmelidir.


           Türk futbolunda son zamanlarda yaşadığımız sıkıntılı olayların hepsinde kişilerden vazgeçip etik değerlere tutabilseydik belki de futbolumuz şimdi çok farklı yerlerde olabilirdi. Kısacası artık Galatasaray taraftarı nezdinde de kredisi dolmuş, ahlaki problemleri tam anlamıyla gün yüzüne çıkmış ve en önemlisi bir Türk delikanlısının suratına tükürme (tükürükler Full HD görüntülerde görülmese bile) gibi bir terbiyesizliği yapan PİTBULL' a artık hoşt demenin zamanı bence çoktan geldi...

          Kalın sağlıcakla...

               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder