22 Ocak 2013 Salı

Hesap Kolay, Çözüm Yerli...

                Galatasaray kulübünün dünyanın ilk 10 takımı içerisine girme hedefi doğrultusunda yaptığı Wesley Sneijder transferinden sonra kulübün resmi internet sitesine girip kadroya bir göz attım. Listede 10 tanesi yabancı olmak üzere 25 tane futbolcu yer alıyor. Ayrıca Lille takımından stoper Chedjou ve Fluminense' den sol bek Carlinhos için de girişimler olduğu sürekli yazılıyor.

                Ligdeki mevcut yabancı statüsüne baktığımızda takımlarımızın, 10 futbolcu ile sözleşme imzalama, bunlardan 8 tanesini kadroya alabilme ve 6 tanesini de oynatabilme imkanı var. 2014-2015 senesinden itibaren ise sözleşme imzalanabilecek sayı 8, sahada oynayabilecek sayı 5'e düşecek. Sayılar bu kadar açıkken Galatasaray'ın sürekli yabancı transfere yönelmesini anlamak mümkün değil.  Hedefi bu kadar büyük olan bir kulübün yabancılarının kaliteli olması gerektiğini biliyor ve geldiğinde fark yaratacak isimlerin kadroya dahil edilmelerini anlıyorum. Fakat tribünde oturarak yani maç izleyerek para kazanan yabancı futbolcunun takıma herhangi bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. O zaman kadroya bir göz atalım ve aslında yapılması kolay bir işlemi çözelim.

               Mevcut yabancılarımızdan Baros'a artık ayrıldı gözüyle bakabiliriz. Çünkü Fatih Hoca onu kesinlikle kadroda düşünmüyor. Bu durumda bedava da olsa transferine izin verilip yıllık maaş yükünden kurtulunmalı. Geçen seneki şampiyonluğumuzda çok büyük paya sahip olmasına rağmen, yaşadığı sakatlıklardan ve yaşının iyileşmesine olan etkisinden dolayı  Ujfalusi' ye sezon sonunda teşekkür edilmeli. Yokluktan sol bek olan ofans yönü çok kötü olmamasına rağmen pozisyon almada ciddi sıkıntıları olan Riera'yı da  hala piyasası varken sezon sonunda elden çıkarmalı.  Melo' nun  performansının sadece bir senelik olduğunu ve yaşının artık bir dünya takımının ön liberosunda oynamak  için biraz fazla olduğunu düşünürsek Melo' yu  da ayrılacaklar listesinin üst sıralarına yazabiliriz. Elmander'e gelirsek karar vermede arada kalınabilecek isimlerden biri. Ama 2014-2015 sezonunun hesabını yapıyorsak o da yaş itibariyle bu kadroda zor yer bulacağa benziyor. Ayrılan bu isimlerin yerine takımda sıkıntılı olan sol bek veya stoper bölgelerinden birine yabancı transferi yapılabilir.

           Bu durumda elde kimsenin itirazı olmayan Muslera ve Eboue, çok para harcanan gençler Amrabat ve Dany bir de ne çıkacağını bilmediğimiz ama çok ümitli olduğumuz taze portakalamız Sneijder kalıyor.   Kısacası bunca temizliğe rağmen elde 5 tane yabancı kalıyorken ve sadece bir sezon sonra yabancı sayısına böyle bir kısıtlama gelecekken elimizdeki yabancılara yenilerini eklemeden, iç piyasada fiyatlar daha da uçmadan yerli malı bir şeyler almakta fayda var.

          Kalın sağlıcakla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder