14 Nisan 2013 Pazar

Achtung Jürgen!!!

   

     Borussia Dortmund'un son zamanlarda yaşadığı başarılardaki en büyük pay teknik direktör Jurgen Klopp'a aittir. Hatta oynattığı futbol, futbolcularıyla olan arkadaşlık ilişkisi ve transfer stratejisi, menajerlik oyunu oynayanlar için tam bir rol-model olarak kabul edilebilir. Öyleki takımın neredeyse tamamının gençlerden oluşması, hızlı oyun anlayışı ve yetiştirilen futbolculardan kazanılan paralar ortada bir yönetim kabiliyetinin varlığını gösteriyor.

      Jürgen Klopp'un saha kenarındaki hal ve hareketlerini dikkatle izlediğimde ise, onun kendisi için seçtiği idolün daha doğru bir deyişle varmak istediği hedefin Mourinho gibi olmak olduğunu düşünmüştüm. Haklı da çıktım. Çünkü Pep Guardiola'nın gelecek sezon için  Bayern Münih'le anlaştığı haberinden sonra Klopp'un yaptığı "Onun yeni Mourinho'su ben olacağım" açıklaması bilinç altında bir Mourinhoculuk olduğunu bana kanıtlar gibiydi.

      Dortmund'un Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Malaga'yı eleyip yarı finale çıkması ve yarı finalde grup maçlarında iki kere karşılaşıp bir kere kazanıp bir kere berabere kaldığı Real Madrid ile yeniden eşleşmesi Klopp'un öz güvenini de oldukça yükseltmiş olacak ki kendisinden duymaya alışık olmadığımız açıklamalar işitmemize neden oldu. Galiba Klopp artık kendisinin de üst seviye teknik direktörlerden biri olduğunun farkına varmış ve hedefine gittikçe yaklaştığını hissetmişti. Böylece açıklamalar konusunda da artık Mourinho'yu örnek alabilirdi. Mourinho'nun yaptığı açıklamalardaki sivri çıkışları, rakibi hakkındaki küçümseyici üslubu genelde bilinir. Klopp'un Madrid eşleşmesi sonrası rakip takım teknik direktörünün kendi takımını izlemek için Almanya'ya gelmesi üzerine yaptığı "Mourinho'nun buraya kadar gelmesine gerek yoktu sorsaydı biz ona iyi takım olduğumuzu söylerdik, evine işe yaramayan bilgilerle dönecek” yorumu klasik bir Jose Mourinho açıklaması gibiydi.

     Ancak Klopp durmak bilmiyordu. Bu seferki hedefi ise gelecek seneki muhattabı Guardiola ve ezeli rakibi Bayern Munih'ti. Bayern-Barcelona eşleşmesi ile ilgili Bayern'in tur için Guardiola'dan yardım istemiş olabileceğine dair girdiği iddia ve iddiası için ortaya koyduğu "varlığı" hayli dikkat çekiciydi. Eğer bu açıklama doğru ise Jurgen Klopp'a önerim şimdiye kadarki başarılı teknik adamlık kariyerine aynen devam etmesi, iddia için birşeyler ortaya koyarken kaybedebileceğini de düşünmesi ve biraz daha az bira içmesi olur. Tabi bu yazdığımdan lisan gereği dikkat etmesi gerektiğini anlamayabilir. Bir de anlaycağı dilden yazayım. Achtung Jürgen!!!

CUMALİ ÖNCALIR
http://concalir.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder