24 Nisan 2013 Çarşamba

Üç "Çıkmaz" Kulvar

   
    Malumunuz Fenerbahçe geçen haftasonuna kadar üç kulvarda oldukça ciddi adımlarla ilerliyordu. İlerliyordu diyorum çünkü bu üç kulvardan biri olan lig şampiyonluğu artık neredeyse mucizelere kaldı. Haftasonu oynanan Gençlerbirliği maçı, bıçak sırtı ilerlenen lig yarışında ilk tökezlemede takımın moral olarak da hemen düşeceğini bize gösterdi. Yenilen golden sonra takımın sürekli atak halinde görünmesine rağmen birşey eksikti.  O da lig şampiyonu olunabileceğine olan inançtı. Vleminckx'in vurduğu top ağlarla buluştuğunda belki de bütün futbolcuların zihninden aynı düşünceler geçiyordu. "UEFA Kupası' nı alırsak bu ligi fazlasıyla telafi ederiz."

     Devam edilen kulvarlardan bir diğeri ise Türkiye Kupası. Geçen yıl üzun bir aradan sonra alınan kupa serüveninde bu yıl da Fenerbahçe  final yolunu neredeyse yarıladı. Eskişehirspor'dan ilk maçta alınan avantajlı skor, finaldeki takımlardan birinin Fenerbahçe olacağının habercisi gibiydi. Ancak rakibin kim olacağı çok önemli. Eğer Trabzon Sivasspor'u eleyip Fenerbahçe'nin rakibi olursa, böyle kötü geçen bir senenin acısı çıkarmak ve taraftarı ile barışmak adına herşeyini sahaya yansıtacaktır. Ayrıca ligi orta sıralarda bitiren bir takım olarak Avrupa'ya kısa yoldan gitme fikri de Trabzon'un iştahını kabartacak diğer unsur. İki camia arasında son iki yıldır devam eden diğer münasebetten bahsetmiyorum bile.

     Ve kulvarların belki de en önemlisi olan UEFA Avrupa Ligi. Rakip çok çetin. Portekiz kartalları Benfica. Bana göre son dörde kalan takımlar içinde en iyi futbolu oynayan takım Benfica. İsim olarak Chelsea turnuvanın favorisi gözükse de bence gerçek favori kesinlikle Benfica. Sonuçta eğer Fenerbahçe bu kupayı almak istiyorsa, şimdiye kadar oynadığı akıllı ve sabırlı futbolu tekrarlayıp bu zorlu eşleşmeden çıkmak zorunda. Eğer becerebilirsek Amsterdam'da rakibin kim olacağının çok önemi yok. Çünkü oralara kadar gelmiş bir Fenerbahçe'nin, Hollanda'da ki Türklerinde etkisiyle kupayı kaldıran taraf olacağını düşünüyorum.

      Tabi mücadele edilen bu üç kulvarın tamamından eli boş dönmekte ayrı bir olasılık. Zaten ligde artık işlerin çok zorlaştığından bahsetmiştik. Artık Fenerbahçe için yeni tehlike bu sıkışık fikstürde ligde kaybetmeye devam etmesi durumunda gelecek seneki Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkının riske girmesi olabilir. Kupada Trabzon'a kaybetmekte imkansız değil. Hele hele Benfica'ya elenmek, işten bile değil. Kısacası Fenerbahçe için önümüzdeki bir ay çok çok önemli. Ya yarışılan kulvarlardan başarı ile çıkacak, yada onların hepsi Fener için çıkmaz bir kulvara dönüşecek.

Cumali ÖNCALIR
http://concalir.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder