5 Nisan 2013 Cuma

Görünmez Fiyasko

     Futbolda, maç içinde göze hoş gelen hareketleri yapamayan, gol atamayan, asist yapamayan ya da önemli bir kurtarışa imza atamayan fakat bunlara rağmen alınan galibiyette çok önemli bir paya sahip olan oyuncular için görünmez kahraman yakıştırmasını çokça duymuşuzdur.

     Bir de bunun tam aksi olanlar vardır. Bunlar maç içerisinde gözle görülür bir hata yapmayan, mücadele eder gibi görünen ,kendinden beklenenlerin bir kısmını yerine getiren fakat yerine getiremedikleri ile takımına çok fazla zarar veren futbolculardır. Bunlar için kullanılabilecek tabir ise "görünmez fiyasko" dur.

      Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynanan Real Madrid-Galatasaray maçında bu oyuncuların bir örneği daha sahadaydı. Emanuel Eboue.  Maçın geneline bakıldığında Ronaldo karşısında bariz bir hata yapmayan, hücum organizasyonlarına katılmaya çalışan Eboue, asıl kendini göstermesi gereken durumlarda ön plana çıkamadı. Örneğin ilk golde poziyona daha erken uyanıp daha hızlı geri dönebilseydi ya da son anda kayarak müdahele etseydi top Ronaldo'ya geçmeyecekti. İkinci golde ise korkak davranıp topa yükselmemesi ve kafasını eğmesi topun Benzema'da kalmasına neden oldu. Ardından Benzema'nın vuruşu sırasında  yeteri kadar engel olmaya çalışmaması ikinci golü kalemizde görmemize neden oldu. Ayrıca böyle maçlarda bulduğunuz nadir pozisyonlarda golü yapma zorunluluğunu da yerine getiremedi ki bunu daha önce de bir kaç kez yaptığını görmüştük.

     Eboue ile ilgili problem sadece Real Madrid maçında yaptıkları ile ilgili değil. Özellikle bu sezonki kırılgan yapısı takımına çok şey kaybettiriyor. Örneğin Şampiyonlar Liginde gruptan çıkma maçı olan Braga maçında güçsüz olduğundan top yerine ayağını yere vurması, bir sonraki turda Draxler ve Bastos karşısında düştüğü durumlar ve ligdeki Gençlerbirliği maçında Vleminckx'in rüzgarından yere düşüp gole engel olamaması Eboue'nin diğer gizli vukuatları. Ayrıca yere düştüğünde orda kalma isteği de onu çekilmez hale getiriyor.

      Sezon başlarken kafamıza takılan Riera sol bekte öyle-böyle bir performansla kendinden beklenenden daha iyisini sergilerken güvendiğimiz dağ olan Eboue'ye kar yağdı. Gelecek sezon  kadroda bu haliyle yabancı kontenjanı nedeniyle ve yaşı itibariyle yer bulması zor görünüyor. Açıkçası Eboue'nin ölüsüyle Sabri'nin dirisi arasında bir seçim yapmak gerekirse tercih "Reis" olur.

CUMALİ ÖNCALIR
http://concalir.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder