22 Mayıs 2013 Çarşamba

Altın Gençler

   
 
    Altın, bronz ve gümüş on birlerimi oluşturduktan sonra sıra, tamamı gençlerden ve Türk futbolunun önümüzdeki 5-10 yılında izleyeceğimiz yıldız adaylarından oluşturduğum on bire geldi. Daha onceki onbir seçimlerimde olduğu gibi bunda da takım, oynadığı maç, attığı goller gibi nesnel verilerden uzak tamamen kendi düşüncelerimi göre oluşturacağımı bilmenizi isterim. O zaman başlayayım.

    Kalecimiz Volkan Demirel gibi kaleceinin arkasında bulabildiği her şansı iyi değerlendirerek miil takıma kadar yükselmeyi başarmış bir isim Mert Günok. Mert'in 24 yaşında olduğunu düşününce genç denilip denilemeyeceği tartışılabilir ama bence kalecilik için oldukça genç bir yaşta.
   
    Defansın ortasında gösterdiği performansla büyüklerin radarına giren Gençlerbirliği'nin stoperi Aykut Demir ve Akhisar'da bazı şansız maçları olmasa çok daha fazla adından söz ettirebilecek bir isim olan Uğur Demirok var. Aykut'un attığı 6 ve Uğur'un attığı 3 gol stoper olmalarına rağmen skor üretmede de takımlarına katkıda bulunduklarını gösteriyor. Defansın soluna İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Gökhan Süzen ve Escude'den istediğini bir türlü alamayan Beşiktaş'ın son çare olarak başvurduğu ve bana göre önceki isimlerden daha iyi bir performans sergileyen Emre Özkan, sağında ise aslında orjinal sağ bek olmayan ancak Ersun Yanal tarafından orada değerlendirilen Veysel Sarı var. Veysel enerjisi, tekniği ve sürekli atak oyuna katılma gibi özellikleriyle büyük takımlara göz kırpıyor.

    Orta sahadaki isimler de herkesin konuştuğu ve gerçekten sezona damgasını vuran gençleri seçtim. Birincisi Salih Uçan. Fizik gücünü biraz daha geliştirmesi durumunda en iyi olabilmesi için önünde hiçbir engel yok. Yanında ise fizik problemin yanında istikrar problemini de sıkça yaşayan ancak kalitesinden emin olduğum Oğuzhan Özyakup var. Sağ tarafta Kayseri'nin parlayan yıldızı Sefa Yılmaz, sol da ise Bursaspor'u biraz geç gelmiş olmasına rağmen süperligdeki ilk yılında oldukça etkili görünen Ferhat Kiraz var.
 
     Forvette, ilk geldiğindeki performansla neredeyse herkesi kendine hayran bırakan, ardından bir duraklama dönemi girdikten sonra ligin ikinci yarısında takımının ligde kalmasında çok önemli bir rol oynayan Cenk Tosun ve bence ilerleyen yıllarda iyi tercihler yaparsa adından çok söz ettirecek Fransa doğumlu bir Türk Serdar Gürler var. Öne çıkan özelliği olan qqqqhızının yanına biraz daha oyun zekası koyabilirse zaten tutulması zor olan Serdar'ı durdurmak daha da zorlaşabilir.

     Bu takımın teknik direktörlüğü için tercihim iki yıldır takımını ortalama bir başarı ile devam ettiren, elindeki malzeme kullanmayı iyi bilen genç hoca Fuat Çapa var.  Türk futbolunun içinde bulunduğu karamsar tabloda oluşturduğum bu kadronun ve seçmekte zorlandığım alternatiflerinin tamamının Türk oyunculardan oluşması gelecek için hala ümit besleyebileceğimizi gösteriyor.

Cumali ÖNCALIR
http://concalir.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder