20 Mayıs 2013 Pazartesi

Saman Alevi Misali (Bronz 11)

        
      Altın ve gümüşten sonra sıra geldi bronz onbire. Bu takıma lig boyunca bazı dönemlerde çok iyi olup adından söz ettiren, bazı dönemlerde ise nerede bile olduğunu hatırlamadığımız isimleri seçtim.

          Kalede performans ve yediği gol sayısında bir dengesizlik olan Volkan Demirel var. Bazı maçlarda maçı kurtaran adam olurken, kapaması gereken maçlarda kalesini gole kapatamadı. Özellikle Romanya maçında yediği gol belki de suya düşmek üzere olan Brezilya hayallerimiz suyun içine batırıyordu.
     
           Defansta ligin ilk yarısında nerede olduğunu bilmediğimiz ikinci yarısında ise birazda yabancı sınırlamasının sayesinde Avrupa'da bile isminden söz ettiren bir performansla çıkan eski cam yeni "can adam" Gökhan Zan ve sakatlanana kadar BJK'nin defansını olduğu kadar ofansını da derleyip toparlayan Tomas Sivok var. Solda çok yorulduğu söylenerek yanına Ziegler alınınca bence motivasyonu düşen ve ondan sonra performansı da gerileyen Hasan Ali Kaldırım var. Sağ da ise bu sene yerden çok az kalkan, kalktığında ise önemli işlere imza atan Eboue'yi yazıyorum. Ancak Eboue'ye ikinci Real Madrid maçında attığı muhteşem golün çok daha kolayını birinci maçta kaçırdığı için de çok kızıyorum.
 
          Orta sahaya bu ligin bence en yetenekli ama bir o kadar da istikrarsız oyuncusu olan Manuel Fernandes'i, yanına da ilk yarıda takımını 3. sıraya kadar taşıyan bir performans sergilemesine rağmen ikinci yarıda ortalarda görünmeyen Aissati'yi koyuyorum. Solda kupa serüveninde harikalar yaratmasına rağmen ligde aynı performansı sergileyemeyen Erkan Zengin'i, sağa ise beni; maç özetleri izleyince süper, canlı izlerken berbat, direğe vurunca şansız gibi değişik duygular içine sokan Hamit Altıntop'u yazıyorum. Gerçekten Hamit ile ilgili iyi mi kötü mü yorum yapacağıma hala karar vermiş değilim.

         Forvetlerimizden biri ilk yarı çoğu beleş olsa da takımı için öenmli goller atan, ancak Drogba'nın gelişiyle gözden düşen Umut Bulut. İkincisi ise orta sahaya yazdığımız Aissati ile harika bir iş birliği kurarak ilk yarıda şov yapıp ikinci yarıda suskunluğa bürünen Lamine Diarra.

        Teknik direktör seçimim ise elinde şeker, un ve yağ olmadan helva yapmayı başarabilmiş bir isim Hamza Hamzaoğlu.

Cumali Öncalır
http://concalir.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder