1 Şubat 2013 Cuma

Esas Lig 1. Lig

           Ara transfer döneminde ülkemizde gerçekleşen transferler oldukça etkileyiciydi. Dünya yıldızları Drogba, Sneijder ve biraderden ünlü Anton Ferdinand ülkemize adım attılar. Bu isimler kadar sansasyonel olmasa da belki de takımlarına daha fazla katkı sağlayacak olan tanıdık isimler Emre, Ziegler, Niang, Zenke ve Gekas kısa bir aradan sonra geri geldiler. Tabi ülke içinde de oldukça ilginç yer değiştirmeler yaşanmadı değil. Webo'nun Fenerbahçe'ye, Vittek'in onun yerine İ.B.B'ye, Gökhan Süzen'in Beşiktaş'a, Sercan Yıldırım'ın Sivas'a, Ozan İpek ve Gosso'nun Mersin'e, İbricic'in oldukça başarılıyken Antep'ten Kaşımpaşa'ya transferleri gündemi meşgul etti. Jervis, Vleminckx, Sernas ve Gausic gelir gelmez attıkları gollerle dikkatimizi çekip transferi sadece büyük takımların yapmadıklarını bizlere hatırlattılar.

 
         Ara transferin sona ermesiyle hangi takımın hangi futbolcuyu alıp sattığını incelerken bazı isimlerin ilginç bir şekilde 1. Lig'e gittiklerini gördüm. Özellikle Şanlıurfaspor'un gerçekleştirmeye çalışıp son anda muvaffak olamadığı Kader Keita transferi aşağıda ilginç kıpırdanmalar olduğunu gösteriyordu. Mustafa Denizli ile anlaşan Rizespor transferde de önemli isimlerle anlaşıp lige bu sefer gelebileceğinin sinyallerini veriyordu. Özellikle Karabük'ten Cernat hayli şaşırtıcı bir transferdi. Bunun yanında hala neden gönderildiklerini anlayamadığım 1461 Trabzon'un iki önemli topçusu Sercan Kaya ve Eren Albayrak Rize'nin gücüne güç katacağa benziyor.


          Ligin ilk yarısını çok da başarılı geçirememesine rağmen yaptığı Herve Tum, Gökhan Emreciksin, Ali Bilgin, Ergin Keleş gibi transferlerle Göztepe, 3 puanlı sistemde en azından play-off'a katılmanın imkansız olmadığını göstermeye çalışacak. Takımın başına Oğuz Çetin'i getirdikten sonra ciddi bir toparlanmaya geçen Boluspor da Dixon, Dalmat, Muhammet Özdin gibi süper lig orijinli futbolcularla üst sıraları zorlayacak.  Transfer yapabilmek için taraftarından yardım isteyen Samsunspor ise Kasımpaşa'dan Dimitrov ve Sivas'tan Abdulkadir Özgen ile üst üste aldığı beraberliklerden birkaçını galibiyete dönüştürerek geçen sezon ayrıldığı lige yeniden dönmenin hesaplarını yapacak. Keita transferinde başarılı olamamasına rağmen Bursaspor'a büyük umutlarla gelmiş Bangura'yı kadrosuna katan Şanlıurfaspor bu ligde ben de varım diyecek.


         1461 Trabzon dışında kadrolarını büyük ölçüde koruyup ufak tefek takviyeler yapan ligin üst sırasında bulunan Erciyes, Adana, Adana Demirspor, Manisa gibi takımlar da, mevcut yerlerini yukarıda bahsettiğimiz takımlardan korumaya çalışacak. Transfer yasağı olmasına ve başına gelenler bir başkent takımına yakışmayacak kadar kötü olmasına rağmen onurlu mücadelesine devam eden Ankaragücü, hocasını (nur içinde yatsın) kaybetmiş Tavşanlı, lig içinden birkaç tanıdık isimle güçlenmeye çalışan Kartal, Denizli, Buca, Antep B.B. , Konya aşağıya düşmemeye ve olabildiğince yukarı çıkmaya bakacaklar.


        Kısacası bu ligde herkesin bir amacı olacak ve hepsinin arkasında seneye takımlarını bir üst ligde görmek isteyen ya da bir alt ligde görmek istemeyen koca bir şehir olacak. Birkaç kelime de ligin yayıncısı TRT'ye edelim. Bir tanesi HD olduğu için herkes tarafından izlenemiyor olmasına rağmen geriye 12 tane kanalı kalan bir kurumun maçları herkesin evinde sınırsız internet olduğunu varsayarak WebTv üzerinden yayınlamasını eleştiriyorum.
     
          Bu lig çıkılması hedeflenen Süper Lig gibi süper midir bilemem ama asıl lig aşağıda olacağa benziyor. Haberiniz ola.

        Kalın sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder