3 Şubat 2013 Pazar

Dananın Kuyruğu Haftaya Kopar...

             Mustafa Denizli' nin takım çalıştırırken sürekli bir hedef gösterme alışkanlığı vardır. Örneğin "29. haftada şampiyon belli olur." , "70 puan toplayan şampiyon olur."  gibi kehanetleri taraftarda bir beklenti oluşturur ve  heyecan yaratır. Hatta takımdaki futbolcularda da bir  artı motivasyon sağlar ki Mustafa Hoca' nın çalıştırdığı takımların kazandıkları başarılara bakarsak bu tarzın işe yaradığını  söyleyebiliriz. Şimdi ben de Mutafa Hoca benzeri bir kehanette bulunacağım. Belki bu iddiam tutmayacak ve tam aksi bir tablo ile karşılaşacağım. Ama şimdiye kadar geçen süreç bana, bu iddiamın çok da boş olmadığını düşündürüyor. Kehanet şu ki haftaya lig şampiyonu büyük ölçüde kesinleşir. Biraz açıklayayıım.

              Gelecek hafta Galatasaray içeride Antalyaspor ile oynuyor. Çok zor bir maç olduğu kabul etmekle birlikte Galatasaray' ın kendi sahasında oynadığı maçlara çok daha farklı bir motivasyonla çıktığını, maçın ilk dakikalarına çok baskılı başladığını ve hedef maçlarını hedefe uygun oynayabildiğini görüyoruz. Son iki sezondur Arenada oynanan derbi maçları ve Şampiyonlar Ligi maçlarının hiçbirinde kötü oynadığını söylemek doğru olmaz. Dolayısıyla haftaya oynanacak Antalya maçını Galatasaray'ın zorlanarak da olsa kazanacağını düşünüyorum.

              Gelelim Galatasaray'ın diğer ciddi rakiplerden Beşiktaş' a. Beşiktaş Elazığ deplasmanına gidiyor. Elazığspor' un yenilenen stad zemini ve gelen başarılı sonuçlar sonucu tekrar takımının arkasında durmaya, takımın ligde kalacağına yeniden inanmaya başlayan taraftarı futbolunu olumlu yönde etkiliyor. Beşiktaş' ın forvet hattındaki   Almeida, Mustafa Pektemek ve son olarak da  yeni transfer Dentinho'nun sakatlanması, Fernandes' in formsuzluğu ve defansın, kontra atağı iyi oynayan Elazığspor ofans oyuncuları karşısında yavaş kalma ihtimali Beşiktaş' ın bu maçta puan kaybetmesi için tüm şartları bir araya getiriyor. Fenerbahçe' ye baktığımızda yapılan  3 transferin ilk maçlarında maça ilk on birde başlamaları, ligin ilk yarısında sistemini oturtamadığını ve iyi futbol oynayamadığını gösteriyor. Kadıköy'de üst üste kaybedilen puanlar, taraftar ile yönetimin açılmasına ve Fenerbahçe'nin 17'de 16 yaparak kazandığı şampiyonluktaki havanın oluşmasına engel oluyor. Bu durum da şampiyonluk için taraftarda olan inancı zayıflatıyor. Rakip Mersin' de ise Giray Bulak' ın takımın başına geçmesi ile az da olsa oluşan atmosfer ve takımın ligden düşme tehlikesi, rakip Fenerbahçe bile olsa puan alma ihtiyacı ve isteğini artırıyor.

           21. hafta öncesi gördüğüm tablo bu. Olma ihtimali zayıf gibi görünüyor fakat bu sene herkesin herkesi oldukça fazla şaşırtığı bu ligde olmayacak bir senaryo değil. Eğer olursa Galatasaray en yakın rakibini yenip 7 puanlık ve en ciddi rakiplerine ise 9-10 puanlık fark atıyor. Takımın iki önemli elemanı Eboue ve Drogba'nın da takıma döndüğünü, bu puan farkının yaratacağı psikolojik faktörleri de işin içine dahil edersek dananın kuyruğu gelecek hafta kopabilir ve Galatasaray 19. şampiyonluğa rahatça ulaşabilir.

          Cumali Öncalr
          concalir.blogspot.com
          concalir@windowslive.com
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder