3 Şubat 2013 Pazar

Yollar Yine Ayrıldı

                          1980 yılının ilkbaharında  Diyarbakır' ın  Ergani ilçesinde, dördüncü çocuklarının erkek olmasını dört gözle bekleyen bir ailenin ilk erkek çocuğu olarak dünyaya geldi Şehmus. Kendisinden sonra beş kardeşi daha olunca aile on bir kişi oldu ve belki hayatı boyunca hep on bir kişi ile bir arada olmanın ne demek olduğunu iyi kavradı.

                          Yazımda  bir Mersinli olarak takımın uzun süre sonra Süper Lig'e çıktığı sezon, göşterişsiz bir futbol oynayan fakat attığı kritik gollerle ve sürekli yaptığı presle takımına oldukça fazla katkı yapan Şehmus Özer' den bahsedeceğim. Şunu hemen belirteyim ailede Şehmus' dan ayrı şu anda Adanaspor'un kalecisi Zülküf, Altay sporun futbolcusu Nezir ve memleketinin belediye takımı için oynayan Sadettin ile birlikte üç futbolcu kardeşinin daha olması ailenin genlerinde futbolun olduğunu bizlere gösteriyor.

                        Erganispor' la 18 yaşında ilk resmi karşılaşmasına çıkan Şehmus oynadığı 29 maçta 13 gol atıp Yeni Malatyaspor' a, oradan da şehrin diğer takımı Malatyaspor'a geçiyor. Malatyaspor o sezon play-off'u kazanarak Süper Lig'e çıkıyor ve Şehmus süper ligde sadece dört maç görev alabildikten sonra Kayserispor'a kiralanıyor. Orada da tutunamayan Şehmus, sezon sonu Gümüşhanespor'a bir sezon sonra da 4 yıl formasını terletip, atacağı 43 golle yeniden  sıçrama yapacağı Mardinspor'a transfer oluyor. Mardin'den sonra Karşıyaka ve Altay ile üç senelik bir İzmir kariyeri yaşayan Şehmus, benim de kendisini ilk izlediğim takım olan Mersin İdman Yurdu' na geliyor.

                      Hikaye benim için buradan sonra ilginçleşmeye başlıyor. Mersin' in o sezon Şehmus'un da katkıları ile şampiyon olarak Süper Lig'e çıktığını söylemiştim. Fakat kısa bir süre sonra duyduğum "Şehmus Özer ile yollar ayrıldı."  haberi beni şaşırtmıştı. Hikayemizin kahramanının yeni adresi Akhisar, kaderi ise yine aynı oluyordu. O sezon  Akhisar Belediyespor da ligi şampiyon bitirip Süper Lig'e geliyor ve yine Şehmus ile yollar ayrılıyordu. O andan sonra Şehmus Özer'in gideceği takımı çok merak ediyordum. Çünkü gittiği takımı yukarıya çıkarıyor fakat kendisi hep aşağıda kalıyordu.

                     Sezon başında Şanlıurfaspor ile anlaştığını duyduğumda Urfa'yı da yukarıya çıkaracağını düşündüğüm Şehmus  burada çok fazla forma şansı bulamamasına rağmen 6 maçta 2 gol atıyor fakat geleneğe ara verip  takımdan kopuyordu. Geçtiğimiz günlerde yeniden Karşıyaka'ya transfer olduğunu duyunca bu takımı Süper Lig'e çıkarıp çıkaramaycağı ile ilgili oldukça meraklanmaya başladım. Ama şundan eminim ki çıkarsa bile yollar Şehmus' la yine ayrılacak.

 
                Not: Yazı boyunca yaşça büyüğüm olan Şehmus abiden  "Şehmus"  diye bahsettiğim için özür dilerim, futbolculuğuna ve profesyonelliğine saygı duyarım.


               Cumali ÖNCALIR
               concalir.blogspot.com
               concalir@windowslive.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder