14 Şubat 2013 Perşembe

Meireles Masumdur...

                       Bate maçında daha tv başına tam oturamamıştık ki Meireless'in kırmızı kartını gördük. Ardından hakemin Webo'ya gösterdiği sarı kartı da görünce, hakemin Fenerbahçe aleyhinde bir tavır takındığını düşünmeye başladım. Fakat bu kanım Meireless' in pozisyonunu tekrar izleyene kadar sürdü. Adam açık açık, maçın henüz başında ilk önce sol ayağıyla, başaramayınca da sağ ayağıyla rakibine bir hareket yapıyor, hakem de bunu tekme zannediyordu.

                       Ama Meireless'e şöyle bir haksızlık yapılıyor. Bu Meireless'in hayatında gördüğü ilk kırmızı kart bence. Çünkü önceki kartta hakem Halis Özkahya tamamen hasımlık duygularıyla, olmayan sıvıyı yüzünde olduğunu zannedip uydurmuştu. Zaten kamera kayıtlarını izlediğimizde havada herhangi bir tükütük tanesi de görünmüyordu. Ayrıca bu adamın evli ve çocuk sahibi olduğunu herkes unutuyor. Çocuğu olan bir adam hiç hakeme tükürür mü? Ayrıca her hareketin Portekizcede bir anlamı vardır. Muhtemelen attığı zannedilen bu tekmenin anlamı da "uf hava çok soğuk, bir an önce ısınmalıyımdır" herhalde.

                       Yine bir sürü iş çıktı kulübe işte. Görüntü topla, kalk UEFA' ya git, siteden bir sürü açıklama yayınla, ona bu laf yetiştir, hakemi suçlu ilan et. TFF ile önceden randevu vardı, denk gelmişti tam. UEFA'dan bir de randevu almak gerekecek. Neyse biraz da sert yapıldı mı halledilmeyecek problem değil. Ceza bile almaz masum melek Meireless. En kötü ihtimal Başbakan girer devreye çözer problemi. Neleri çözdü değil mi orada? Zaten Platini de kankası bunda da anlaşırlar bir şekilde.

                       Rıdvan abisi de kızıyor Meireless'e aynı zamanında Aziz Amcasına kızdığı gibi. Eğer UEFA ceza verirse Meireless'in yüzüne de bakmaz kesin. Ama yok ya. Kıyamaz ona, çünkü o aslında çok iyi biri. Affeder Rıdvan abisi onu, dayanamaz...

                       Neyse bu kadar yeter, işte son zamanlarda yaşadığımız komedi bu. Umarım Fenerbahçe kulüp yöneticileri ve taraftarı, Halis Özkahya'ya tükürük ve malum hareket, Mersin'li Ivan'a uçan tekme ve en sonunda Bate Borisov'lu futbolcuya çifte salvo atan bu adamın hareketlerini  üzerinde Fenerbahçe forması olmadan düşünür ve gerekeni yapar. Yoksa Meireless ne yaparsa yapsın masum olacaktır.

                      " Bilinmesi gereken, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün; mensuplarının haklarını aramak konusunda gösterdiği kararlılığını, Fenerbahçe değerlerine yakışmayacak davranışlar sergilenmesi halinde de gösterecek karakter ve olgunlukta olduğu gerçeğidir" 
ve yine umarım kulüplerimiz aynen bu resmi açıklamada olduğu gibi kendi değerlerine yakışmayacak hareketleri sırf mensuplarının haklarını aramak için yok saymazlar ve yüz yıllık ilkelerini çiğnemezler...

 Cumali Öncalır
concalr@windowslive.com
http://concalir.blogspot.com

                     

                   

                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder