28 Şubat 2013 Perşembe

"Olmaz" Diye Birşey Yok

             Kaldı on iki hafta. Maçlara bakıyorum ve Galatasaray'ın büyük bir puan farkı ile olmasa da şampiyonluğu göğüsleyeceğini düşünüyorum. Peki bu kanıya nasıl vardım. Hafta hafta Galatasaray oynayacağı maçlara bakalım ve neler olabileceğine birlikte göz atalım.

24. Hafta
Eskişehir-GS: (Beraberlik) Puan kaybedilebilecek bir maç, fakat Eskişehir'in eksikleri de hayli fazla. Ama Schalke maçı öncesi puan kaybı muhtemel. Bu haftada FB-BJK maçını olduğu düşününce her ne sonuç çıkarsa çıksın GS'ye yarar. Beraberlik çıkacağını düşünelim. Dolayısıyla zirvede değişiklik yok.

25. Hafta
GS-Gençlerbirliği: (Galibiyet) GS rahat kazanır. Gençlerbirliği'nin tadı yok. Fenerbahçe Bursa'yı yener diyelim ama tersi bir duruma şaşırmayacağımı da belirteyim. Beşiktaş, Trabzon'a gidiyor. Ve bence orada havluyu atacağa benziyor.

26. Hafta
Kayseri-GS : (Mağlubiyet) En zor deplasman bu olacak gibi görünüyor. Kayseri futbol olarak Galatasaray'a en ters gelen oyunu oynuyor. İleri ucu teknik ve hızlı. Bence GS'yi yenecekler. FB'nin Antalya'da puan kaybedeceğini fakat maçı kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Puan farkı kaldı 5.

27. Hafta
GS_İBB :(Galibiyet): En rahat maçımız olacak. İBB=Webo denklemini herkes gördü. Tek sıkıntı Doka ve Holmen'in piyasa yapmak için anormal efor göstermeleri olabilir ama sıkıntı olmaz. FB Akhisar'a fark atar gibi duruyor. Ancak Gekas da Fener'i sever:)

28. Hafta
GS-Mersin İY: (Galibiyet): O zamanlar Mersin düşmemek için çok saldıracaktır. Nobre de (aynı Gekas'ın FB'yi  sevdiği gibi) GS'yi sever. Fakat sadece Nobre yetmez, GS kazanır. Ordu-Fener maçına şüpheyle de olsa Fener kazanır diyorum.

29. Hafta
Karabük-GS :(Galibiyet) İlk yarıdaki Karabük'ten eser yok. 1-32ün rövanşı için uygun bir ortam olacaktır. Lua Lua'nın deklare ettiği Fener sevdası için ayrıca motive olacağı kesin fakat taklacı bu sefer taklaya gelir. FB, Eskişehir'e karşı kazanır.

30. Hafta
GS-Elazığ :(Galibiyet) Sakin bir hafta olur. Gs, Elazığ'ı, FB Gençlerbirliği'ni rahat geçerler.

31. Hafta
Gaziantep-GS : ( Mağlubiyet) Çok zor bir maç olacak. Gaziantep yer itibariyle GS'yi çok zorlayacaktır ve yüksek ihtimal kazanacak. FB o hafta Kayseri ile içerde olmasına rağmen zor bir maç oynayacak. Kayseri oradan puansız dönmeyecek. Puan farkı kalır 4.

32. Hafta
GS-Sivas :(Galibiyet) Bu haftada da supriz olmayacak bence. FB daha çok zorlanacaktır. İBB iç saha avantajını(!) kullanabilir.

33. Hafta
FB-GS :(Beraberlik) Bu tahmine herkes itiraz edebilir. Ancak GS bu maça şimdiye kadarki hesaba göre 3-4 puan önde gidecek. Yani FB kazanmak zorunda kalacak. Hal böyle olunca işi zorlaşacak.En mantıklı sonuçta beraberlik gibi görünüyor. Fakat bu bir derbi ve ne olacağını bilemeyiz. Eğer GS kazanırsa lig biter, başka olaylar başlar. FB kazanırsa iş son haftaya kalır.

34. Hafta
GS-Trabzon :(Galibiyet) Ne olursa olsun, Kadıköy'de kaybetse de, tur atsada Galatasaray bu  maçı kazanır. FB ise Karabük'te o saaten sonra ne yapar bilemiyorum.


       Tahminlerim bu. Belki bazı haftalarda çok büyük süprizler yaşayacağız. Belki de yazdıklarım aynen gerçekleşecek. Ancak bu süreçte sürekli stres altında olan, herhangi bir puan kaybında ciddi kaosa girecek olan kulüp Fenerbahçe. Bu psikoloji ile bu yarışı ne kadar devam ettirebilecekleri ise muamma. Türkiye Kupası2nda oynayacakları en az 2 maç ve Avrupa Ligi serüveninde de olası bir tur Fener'in maç trafiğini ve yorgunluğunu artıracaktır. Eğer başarabilirlerse tebrik ederim ve gerçekten çok büyük bir iş yağtıklarını kabul ederim . Eğer olmazsa ise birinci Fatih Terim dönemi gibi arka arkaya şampiyonlukların geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder