4 Mart 2013 Pazartesi

İNTEResan bir takım...

       Avrupa'nın en büyüğü olup, kendi ligini sürklase ettikten sonra birden bire bu kadar büyük bir düşüşe geçen  başka bir takım var mıdır bilmiyorum. Daha da ilginci teknik direktörü, takımındaki 9-10 futbolcu ile "akran" olan bir kulüpten, İnter' den bahsediyorum.

       Takımların yaş ortalamalarının yüksek olması İtalyan futbolunda genelde görülen bir durumdur. Maldini, Costacurta, Brindelli gibi isimler yaşları kemale ermiş olmasına rağmen futbola devam etmeleri ile hatırlanırlar. Şimdi de onların izinden giden isimler de yok değil. Pirlo, Buffon, Ambrosini hiç futbolu bırakacak gibi durmuyorlar.

        Büyük takımların çoğunda yaşlı daha doğrusu tecrübeli oyuncular olabileceğini kabul ediyorum. Örneğin Manchester United ile bir yıl daha sözleşme yenileyen Giggs takım için eskisi kadar önem arz etmese de kadroda bulunabilir. Ya da Juventus takımının genç ayaklarına maestroluk yapan Pirlo'ya da bir sözüm yok. Benim lafım direk İnter'e ve kadrosuna.

        İnter'in 30 kişilik kadrosu yaşı 18-24 arasında olan 7,  25-30 arasında olan 9 ve geri kalanlarının hepsinin 30'dan büyük olan futbolculardan kurulu. Sayılara bakınca sıkıntı yokmuş gibi görünebilir. Genç oyuncular takımın yarısından fazla görünüyor. Fakat sahaya çıkanlara baktığımzda durum içler acısı.

        39' luk Zanetti hala takımın önemli bir parçası. 36'lık Samuel hala savunmada. Cambiasso kel olduğundan yaşını göstermiyor ama yaşı 32. Stankovic 34, Chivu 32. Forvet hatıında işler daha kötü. En genç isim Cassano 30, Palacio 31, sakat Milito 33 ve yeni transfer(!) Rocchi 35 yaşında. Teknik direktör Stramaccioni ise 37.

        Ezeli rakipleri Milan sancılı da olsa bu gençleşme süreçlerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Fakat İnter hala John Carew'i trasnfer etmeye çalışıyor. Durum böyle giderse, İnter'in antreman tesislerine bir de emekli kahvesi gerekeceğe benziyor.

CUMALİ ÖNCALIR

       
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder