8 Mart 2013 Cuma

Sıra Fener'de Mi Ne?

        
        Milenyumun başındaki final yürüyüşümüz ve o unutulmaz başarılarımız hala dün gibi aklımda. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi grubundan son anda çıktıktan sonra, o zamanki ismiyle UEFA Kupası'nda gösterdiği performans gerçekten inanılmazdı. Hiç mağlup olmadan, özellikle deplasman maçlarını çok iyi oynayıp galibiyetler alıyordu. İç sahada oynanacak maçlara çok da bir iş kalmıyordu açıkçası.
 
         Plzen karşısında izlediğim Fenerbahçe, bana o zaman izlediğim Galatasaray'ı hatırlattı. Neredeyse hiç pozisyon vermeden, oyunun tamamına hükmedip, kendine yarayan skoru alarak yurda dönmek. İşte bu bir turnuva takımının yapması gereken tek şey. Aykut Hoca'nın aslında oynamak istediği futbol. Dikkat ederseniz yaptığı tüm açıklamalarda sakin olmanın, cümbür cemaat hücum etmemenin öneminden bahsediyordu. Galiba takımı istediğini Avrupa Ligi maçlarında sahaya sergilemeye başladı.

         Şimdi birçok kişi Fenerbahçe' nin buraya kadar gelmesinde ki en büyük etkenin rakiplerinin kolay olması olduğunu söyleyecek. Bence bu tamamen yanlış bir görüş. Sakın Plzen'in Napoli'yi, Bate Borisov'unda Munih'i yendiğini söyleyeceğimi zannetmeyin. Ben Fenerbahçe'den bahsediyorum. Limassol, Marsilya, Gladbach ve Plzen deplasmanlarından galip, on kişi oynadığı Bate Borisov deplasmanından da beraberlikle ayrılan bir takımın başarısından bahsediyorum. Ayrıca takımların başarılarını dönemsel değerlendirmek gerekir. Galatasaray'ın yarı final oynadığı Leeds, şu anda ülkesinin ikinci liginde. Mallorca ise İspanya'da orta sıra takımı. Ayrıca o zamanki forvetlerinin de Webo-Eto'o olduğunu unutmayalım.

         Kısacası son 16'daki takımların isimlerine değil, performanslarına baktığımda Fener'e rakip olabilecek en ciddi ekiplerin Tootenham, Lazio ve Zenit olduğunu görüyorum.  Bu takımların hiç biri Fnerbahçe'nin kesin eleneceği takımlar değil. Ayrıca takım sayısı azaldıkça, takımın motivasyonun da artacağı kesin. Avrupa'da buraya kadar gelinmişken, ligdeki şampiyonlukta bir kenara bırakılıp UEFA kupası için mücadele edilebilir. Çünkü sanki sıra Fener' de gibi duruyor.

CUMALİ  ÖNCALIR
       

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder