19 Mart 2013 Salı

Salih Uçarsa Baroni De Uçar


                                                          

       Salih Uçan, Bucaspor günlerinden beri izlediğim fakat büyük bir takıma transferi durumunda bu kadar başarılı olabileceğini düşünmediğim bir futbolcuydu. Ancak 1. Lig'de tekniği ve dikkat çeken saç stiliyle kesinlikle diğerlerinden ayrılıyordu. Salih'in Fenerbahçe tarafından transfer edildiğini duyunca bir Galatasaray'lı olarak çok da üzüldüğümü söyleyemem. Ancak şu anda hem böyle bir futbolcuyu kaçırmanın hem de bu futbolcuyu ezeli rakibimizde izlemenin üzüntüsünü yaşıyorum.

        Tabi iş, Salih'in transferiyle değil Belhanda'nın transfer edilememesi ile daha da anlamlı hale geldi bence. Montpellier kulübünün renkli(!) başkanının inadı Fenerbahçe'ye belki de uzun yıllar faydalanabileceği genç ve büyük bir yetenek kazandırmış oldu. Bunun yanında Meireles'in Avrupa Ligi'nde aldığı ceza ve Emre'nin statü gereği oynayamaması Salih için önemli fırsatların doğmasına neden oldu. O da bu fırsatların hepsini çok iyi kullandı.

         Salih'in gösterdiği bu performanstan olumsuz yönde etkilenecek ilk isim ise imaj olarak ona çok benziyen Baroni olacağa benziyor. Çünkü Alex takımdan ayrıldıktan sonra Aykut Hoca tarafından onun yerinde değerlendirilen Baroni, bazı maçlarda başarılı olurken bazılarında ise neredeyse sahada yoktu. Açıkçası oyunun her iki yönünü oynamada sıkıntıları var.Ne tam bir on numara ne de tam bir defansif orta saha. Zaten ligde genelde Meireles, Topal, Emre üçlüsü ile başlayan Kocaman için yeni alternatifin Salih olacağı kesin. Ayrıca Türk oluşu yabancı kontenjanı konusunda Salih'e bir artı daha kazandırıyor.

         Umarım Salih bu performansını artırarak devam ettirir. 2000 yılında genç Emre nasıl Galatasaray ile UEFA kupası aldıysa, genç Salih de aynısını bu sene Fenerbahçe ile gerçeklesitirir. Kariyeri boyunca  büyük takımlarda oynar ve milli takımımıza da önemli katkılar sağlar. Ancak Salih böyle uçmaya devam ederse Baroni de büyük ihtimalle geri ülkesine uçar.

Cumali Öncalır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder