25 Mart 2013 Pazartesi

7:17 To Wembley

      Malumunuz Galatasaray'ın çeyrek finaldeki rakibi Real Madrid oldu. Böylece spor programlarının "Rakibimiz Kimdir?" bölümlerini hazırlamasına da gerek kalmadı. Rakip Real Madrid olunca yarı yarıya olan tur şansı, bizim için doğal olarak %10-15'lere indi. Daha şimdiden Galatasaray'ın buraya kadar gelmesinin bile büyük başarı olduğu söylenerek teselli çalışmalarına başlandı.

      İki takımın eksileri ve artılarını yazmaya kalktığımızda bizim tarafımızın bolca eksi, Madrid tarafının ise artılarla dolu olduğunu görüyoruz. Defans hattımızın yıl içinde yaptıklarını düşününce, her iki maçta da düzinelerce pozisyon vereceğimiz kesin. Galatasaray için asıl sorular ise Muslera'nın kalesinde bu ataklara karşı her zamanki gibi kalesinde devleşip devleşemeyeceği.  Ayrıca Hamit, Selçuk, Sneijder, Burak ve Drogba ileri hattının Schalke maçının ilk yarısındaki oyunlarının ne kadarını sergileyebilecekleri. Ve elbette Fatih Terim'in en az Mourinho kadar olan karizmasının sahaya olan yansımasının ne olacağı.

      Real Madrid için TT Arena'da oynanacak maçta oluşacak atmosferden daha olumsuz bir şey varsa o da takımın teknik ve pas kabiliyeti yüksek futbolcularının oyununu bozacak zemin olacak. Rakiple oynanan üç maçtan ikinin kazanılıp, birinde kupa kaldırılmasının bir psikolojik üstünlük yaratacağı gibi saçma bir fikre katılmamakla birlikte iki takım için oluşan tur beklentisi ve La Liga'da  Barcelona'nın artık resmi olarak kesinleşmeye kalmış şampiyonluğu baskının kesinlikle Real Madrid üzerinde olcağının kanıtı.

     Eşleşmenin en medyatik tarafı ise Şampiyonlar Ligi'nin iki gol kralı adayını karşı karşıya getirmesi. Biri tüm dünya tarafından tanınan ve hayran olunan Ronaldo. Diğeri ise bizim bile hala kabul etmekte zorlandığımız Burak. Bakalım bu iki maç sonunda, gol sayıları ve sevinçleri aynı(!) bu iki silahşörden hangisi diğerine "sakin ol
, dur" diyecek ve Wembley yoluna devam edecek.

CUMALİ ÖNCALIR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder