25 Mart 2013 Pazartesi

Tut Tutabiirsen

     
      Galatasaray için son 3 transer dönemi oldukça hareketli geçti diyebiliriz. Sadece geçen sezon devre arasında  Necati ve Yiğit Gökoğlan transferlerinin sansasyon yaratmayan isimler olması o dönemin sakin geçmesini sağlamıştı. Bu isimler dışında Elmander, Muslera, Melo, Eboue, Selçuk, Burak, Amrabat ve özellikle bu sezonun devre arasında takıma katılan iki yıldız Drogba ve Sneijder transferleri hep olay yarattı ve gündemi meşgul etti.


       Geçen sezon gelen şampiyonluk ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterilen performans sonucu vitrine çıkan oyunculara olan taliplerin artması, bazı oyuncular ile sözleşme yenilenip yenilenmeyeceği ve bazılarının  kadroda yer bulamadıkları için yaşadığı hoşnutsuzluklar önümüzdeki transfer sezonunun Galatasaray için oldukça çetin geçeceğinin göstergesi. Ancak kulüp adına el güçlendiren noktalar ise gözde futbolcuların neredeyse tamamı ile yapılmış uzun kontratlar ve gelecek sezonda büyük ihtimalle Şampiyonlar Ligi'ne katılınacak olması.


       Öncelikle takımda sözleşme sonu gelmiş oyuncuların akıbetine bakalım. Bu isimler Tomas Ujfalusi, Gökhan Zan, Hakan Balta, Çağlar Birinci, Aydın Yılmaz ve  Engin Baytar. Bu isimlerden Ujfalusi ve Çağlar'ın takımdan ayrılacağı neredeyse kesin. Geriye kalan isimlerin durumu ise tamamen muamma. Bu isimlerin ayrılmaları, yerlerine yapılacak transferlere bağlı. Örneğin yerli bir stoper bulunursa Gökhan, aranan sol bek bulunursa Hakan ayrılabilirler. Aynı durum diğer futbolcular için de geçerli.  Diğer bir grup kiralık olanlar. Bu isimler Melo ve Umut. Eğer kalan maçlarda şimdiye kadar gösterdiğinden daha iyi bir performans sergilemezse Melo'nun ayrılması kaçınılmaz. Umut ise yabancı kontenjanı ve bu sezonki performansı düşünüldüğünde bonservisi kesinlikle alınması gereken bir isim.


     Gelelim kadroda yer bulamayan daha doğrusu eskisi kadar yer bulamayanlara. En başta Elmander ve Emre Çolak. Emre bu takımın çocuğu olduğundan ve yaşı henüz genç olduğundan takımda kalabilir. Ancak Elmander ileri uçta oluşan yeni tabloda yer bulamaz ve Burak-Umut takımda tutulursa ayrılabilir. Vatandaşı Isaksson'un Kasımpaşa'ya daveti dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul'dan ayrılamamak için iyi bir fırsat olabilir.


     Şimdi de Galatasaray için en çok baş ağrıtacak ama bir o kadar da karlı olabilecek kısma, yani Avrupa'dan talibi çok olan futbolculara bakalım. İlk sırada Muslera. Bence dünyanın en iyi 3 kalecisinden biri olan kalecimiz giderse çok büyük kayıp olur ve yerini doldurmak zaman da alabilir. Ancak onun kendi kariyerini düşündüğümüzde yapılacak anlayışlı bir ayrılık her iki tarafı da mutlu edebilir.  Diğer isimler Burak ve Selçuk çok kaliteli olmalarına rağmen altyapılarını Türkiye'de aldıkları için talipleri çok fazla olacak ama hak ettikleri bedel ödenmediği için umarım kulüpte kalacaklar. Ancak geçmişte Hasan Şaş ile yaşadığımız büyük talibi olan futbolcunun kulüpte kalmasına rağmen başarılı olamama sorunu da göz önüne alınmalıdır. Semih Kaya da ise Selçuk ve Burak'ta yaşanması muhtemel olan bu durum yaşından dolayı yaşanmayabilir. Yani talipleri genç Semih için ellerini ceplerine saha çok sokabilirler.


     Son gruba kadar yapılacak hiçbir transfere taraftarın aşırı tepki göstereceğini sanmıyorum. Ancak özellikle son gruptaki isimlerden biri yada birkaçının transferi taraftarda mutlaka homurdanmalara neden olur. Bir de bu isimlerin yerlerinin doldurulaması kaos ortamı için herşeyi hazır hale getirir. O yüzden yönetimin gelen tekliflerde paranın sıcaklığından çok, başarının sürekliliğini tercih etmesi gerekir.


CUMALİ ÖNCALIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder