17 Mart 2013 Pazar

Tanımış Oldun Johan

      

       Milan'a deplasmanda 2-0 yenilen ve tur ihtimalini zora sokan Barcelona'ya yakınlığı ile bilinen Johan Cruyf, Real Madrid de Manchester United'i eleyince çok üzüldü galiba. Rakibinin tur atlamasının yanında,  Jose Mourinho'ya arka arkaya iki kere kaybetmekte yaralarını derinleştirmiş olmalı.


        Futbolculuğunu belgesellerden izleyip beğendiğim, Barcelona'ya kazandırdığı La Maisa adındaki alt yapısı sistemine hayran olduğum bu değerli futbol adamı Real Madrid-Manchester United maçındaki kararından dolayı Cüneyt Çakır'ı oldukça ağır eleştirdi. Daha doğrusu buna eleştiri değil, küçümseme, alay etme de denebilir. Yaptığı açıklamada hakemimizin sadece annesi tarafından tanındığını, yani Real-United maçı için "çapsız" olduğunu ima etmeye çalıştı.

       Şimdi Cruyf gibi futbolun içinde olan bir insana, Cüneyt Çakır'ın son zamanlarda yönettiği maçları sayıp saygısızlık yapmaya gerek yok. Ya da hakemlerin değerlendirildiği bir sitede Cüneyt Hoca'nın hala bile  ilk 10'da olduğunu söylememiz yersiz. Ayrıca UEFA'nın Elit Hakemler kategorisinde kimlerin yer aldığını öğrenmek de zor değil. Son büyük turnuva Euro 2012 yarı finalini de ülkesi erken elendi diye izlememiş olsa gerek. Ülkesi Hollanda da geçen senenin en iyi hakeminin bir Türk seçilmesi mi kızdırdı acaba? Yada geçen sene Cüneyt Çakır Nou Camp'ta Terry'yi direk kırmızıdan atarken sevinçten hakeme dikkat etmemiş miydi?

      Demek ki bir insanın ismi ne kadar büyük olursa olsun, kaybettiğinde (daha doğrusu rakibi kazandığında) girdiği savunma iç güdüsü ile böyle saçma açıklamalarda bulunabiliyormuş. Neyseki Barca Milan'ı eledide Cruyf rahatladı. Ne diyelim hocamızın verdiği bu tartışmalı karar Johan Cruyf'un da onu tanımasına vesile oldu. Ayrıca Cüneyt Çakır'ı bu dünyaya getirip, yetiştiren ve belki de başarılarında en büyük paya sahip olan insanın, yani annesinin de ellerini öperim.


CUMALİ ÖNCALIR
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder