31 Mart 2013 Pazar

Yolcudur Abbas

     Ligin bitimine kısa bir süre  kala şampiyonluk yarışı kadar ligin altındaki  mücadelede oldukça heyecanlı geçecek. Trabzonspor gibi bir devin de oralarda olup, az olsa bile düşme ihtimalinin bulunması, bu seneki düşme-kalma mücadelesini daha farklı kılabilir. Ligin altındaki takımlara, fikstürlerine ve alabilecekleri puanlara birlikte bakıp, muhtemel "yolcu" kimler olur bir göz atalım.

    Trabzonspor' un  bir şekilde ligde kalcağına inandığım için, puan durumunda oraya kadar olan takımlara yani Mersin, Ordu, Akhisar, Karabük ve Elazığ'a  değineceğim. İlk önce iki sene önce lige çıkarken siyasiler tarafından fazlasıyla desteklenen memleketimin takımı Mersin'den başlayacağım. Bu yönüyle düşmesi içimi acıtmayacak olan M.İ.Y' in. fikstürüne baktığımda en fazla 4-5 puan alabileceğini ve ligin ilk yolcusu olacağını düşünüyorum.

     İkinci yolcu olacağını düşündüğüm Akhisar, sezon boyunca çok iyi futbol oynayıp belki de birkaç sürpriz sonuca imza atacak olmasına rağmen fikstür kurbanı olup bir alt lige düşecekler. Ancak  Akhisar'da özellikle teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ve forvet Kenan Süper Lig'de kalacağa benziyor. Ayrıca Gekas'ın performansına rağmen bir takımı daha ligde tutmaması, gelecek sezon onu transfer etmek isteyen yöneticilere transferi sezon ortasında değil de sezon başında yapmaları için bir işaret olabilir.

     Gelelim üçüncü takıma. Bu takım ligin ilk yarısında büyüklere üçer üçer atan, fakat ikinci yarıda kibirinin kurbanı olan Karabük olacağa benziyor. Fikstürleri, rakipleri Ordu ve Elazığ'a göre daha avantajlı gibi görünmesine rağmen oynayamadıkları futbol en büyük sorunları.  Geriye kalan maçlarında 3-5 puan alabileceğini düşündüğüm Karabük'ün aşağı çekip üstüne çıkmaya çalışacağı rakibi ise Orduspor olacak. Ordu'nun en büyük kozu ise Cuper. Zor maçlarda kazanamasa da puan alabilecek oyunu oynatmayı bilen Cuper, kadrosundaki tecrübeli isimlerle ligde kalmayı başarabilir.  Yani üçüncü yolcu için favorim Karabük, plasem ise Ordu.( Hector Cuper ile yolların ayrıldığına dair söylentiler var. Doğru ise yeni hoca havası da Ordu'ya yarayabilir.)

     İlk yarının ortalarına doğru düşmesine kesin gözüyle bakılan Elazığ ise ikinci yarıda maçlarını kendi seyircisi önünde oynamaya başlaması ile toparlandı.  Ivesa-Köksal-Serdar üçlüsü de takımları için artı performans göstererek yıldızlaşıyorlar. Ayrıca fikstürleri de kalmaları için müsait.  Takımlarımızın batıda yoğunlaştığı ligimizde doğudan bir takımın bulunması da gerekli. Bakalım sezon sonunda neler olacak. Fakat ligin üstünde erken yaşanacak bir kopma son haftalarda bütün ilgiyi ligin altına doğrultabilir.

CUMALİ ÖNCALIR
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder