17 Mart 2013 Pazar

125 Kuruşa Süper Lig

     




          "Mümkün değil" demeyin. Evimizde izleyebilmek için en az 50-60 TL, dışarıda bir mekanda izleyebilmek için en az 5-6 TL harcadığımız ligimizi ayda 1 TL 25 Kr'a izlemek gerçekten mümkün.
        
         Yayıncı kuruluş, yayın haklarını alabilmek için 215 milyon dolar yani 400 milyon TL gibi bir para ödedi. Bu bedeli 4 yıl için ödediğini düşünürsek, yıllık 100 milyon TL eder.

         Ülke nüfusumuzu 80 milyon, her evde de 8 kişi olduğunu varsaysak bile en az 10 milyon aile eder. Herkesin evinde elektrik olduğunu düşünürsek, aynı sayıda (10 milyon) elektrik abonesi var demektir. Yani 10 milyon kişi yıllık 10 TL verirse, yayıncı kuruluşun kulüplere verdiği 100 milyon TL'yi topluyoruz.

         Peki ödemeyi nasıl yapacağız? Bilinidiği üzere ligimiz sekiz ay sürüyor. Bu sekiz ay boyunca, elektrik faturalarımızdan kesilecek 1,25 TL ile maçlar şifresiz, herkesin televizyonunda birinci sırada kayıtlı devlet kanalımız aracılığı ile evimize gelebilir.

       Bir ekmeğin 70 Kr, bir küçük suyun 50 Kr, bir litre benzinin 5 TL olduğu ülkemizde, bu hesaba kimsenin hayır demeyeceğini düşünüyorum. İşte ligimizi izlemek bu kadar ucuz olabilir. Yeterki istensin.

Cumali ÖNCALIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder