4 Mart 2013 Pazartesi

MOU' dan Geriye Kalanlar

       Futbolla çok fazla alakası olmayan birine bile sorsanız şu anda Real Madrid'in teknik direktörünün kim olduğunu bilebilir. Bu durum söz konusu ismin sadece bir teknik direktör değil, aynı zamanda bir fenomen olmasından kaynaklıdır. Ancak geçen sene Şampiyon Ligi şampiyonu olurken Chelsea'nin başında kimin olduğunu sorsanız doğru cevap alma olasalığınız neredeyse sıfırdır. Aslında o kupanın Londra'ya gelmesinde Mourinho' nun da büyük payı olduğunu söylemek yanlış olmaz.
   
       2004 yılında takımın başına geçer geçmez "Mavi" leri tam elli yıldır özlemini çektikleri lig şampiyonluğuna, hem de iki kez üst üste ulaştıran Jose Mourinho'nun taraftarda yeri bir başkadır. Onun kurduğu efsane kadrodan geriye, geçen sezon şampiyonlar ligi kupasını yoktan var edip Matteo'nun kariyerine hediye eden Drogba'nın da takımdan ayrılması ile  Terry, Cech, Cole, Lampard gibi futbol yaşamlarının son demlerini yaşayan oyuncular kaldı.

      Fenomen teknik adam ayrıldıktan sonra eski günlerini mumla arayan bir diğer kulüp ise İtalyan devi İnter. Gerçi artık dev denebilir mi emin değilim. Son okuduğum John Carew'in transferi ile ilgili söylenti, bana İnter' in durumunun gerçekten kötü olduğunu düşündürdü. Bunu düşünürken forvet hattının (Rocchi, Milito, Palacio, Cassano) yaş ortalamasının 33 olduğundan habersizdim. Devler ligini kazanan kadronun Eto'o, Maicon gibi yıldızları, "o"  gidince ardından apar topar kaçar gibi ayrıldılar. Aynı Chelsea'deki eski yıldızlar gibi Zanetti, Cambiasso, Stankovic de İnter'de emekliliklerine gün sayıyorlar.

      Gelelim Real Madrid'in akıbetine. Kazanılan son iki El-Classico'dan sonra sular durulmuş olmasına rağmen daha öncesinde Murinho ciddi anlamda eleştiriliyor ve ayrılması isteniyordu. Bana göre Madrid'de de oldukça başarılı bir dönem geçiren Moruinho'nun burada biraz daha kalması lazım. Yoksa eflatun-beyazların da sonu yukarıdaki örnekler gibi olabilir. Casillas, Alonso, Pepe de burada emeklilik bekleyecek isimler için ideal görünüyor

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder